Vægttab nu! – det er menneskets lod, …

Vægttab, det er menneskets lod at have en krop der bygget til at kunne oplagre fedtdepoter til dårlige tider. Det er der som sådan heller ikke noget skidt i, sagen er blot den at tiderne har ændre sig meget de sidste bare 100 år. For 100 år siden var det ikke altid man gik i seng med maven fyldt, ser vi så lidt længere tilbage til fx 200 år eller 400 år siden var der ikke i nærheden af de resourcer og mad til alle som der er tilfældet i dag, i alle tilfælde ikke på vores breddegrader. Hvad har det med vægttab at gøre, alt, det har alt med vægttab at gøre. Vi skal vide hvor det er vi kommer fra.

BMI Balance og vægttab – KLIK HER

Der er store diskussioner om hvor gammelt det moderne menneske, Home Sapiens. Det er dog en vis enighed om at vi for godt 60.000 år siden begyndte at udvandre fra Afrika, og ser vi på at hvad der sket de sidste bare 400 år – set i forhold til 60.000 år så er det klart at vores kroppe ikke har haft en mulighed for at tilpasse sig de mængder af føde der tilstede i dag, set i forhold til får blot 400 år siden.

Det er fair nok – man hvad gør vi så ved dette ? Inden vi gør noget er det måske godt finde en rettesnor for hvordan man kan antage at det vil være sundt at få et vægttab.

Vægttab og BMI
BMI – BMI betyder body mass index (kropsmasseindeks), og er betegnelsen på den måleenhed, som læger og sundhedskonsulenter bruger, til at klassificere din kropsvægt.

Der skal tages forbehold for denne udregningsmetode, da den ikke tager højde for: Knoglebygning, muskelmasse og køn.

Knoglebygningen og muskelmassen kan i nogle tilfælde vise et BMI tal der ligger over 25, hvilket ikke nødvendigvis betyder, at man er overvægtig.

Vejledende BMI tal.
BMI under 18,5 = undervægtig
BMI mellem 18,5-24,9 = normalvægt
BMI mellem 25-29,9 = overvægtig
BMI mellem 30-39,9 = fedme
BMI over 40 = svær fedme

Se mere om BMI og vægttab her

”Vores diæt har ændret sig meget, siden vi rendte rundt og jagede med spyd i skovene. I dag er der stor tilgang til mad og for den sags skyld også fedt. Det er derfor, vi ser mange fede mennesker i dag. En mulig løsning fra naturens side kan være at udstyre os med kortere tarme, så vi ikke optager så meget fedt og sukker i kroppen.
»Hvis vi antager, at fedme både sætter begrænsninger på individets evne til at få afkom, og at fedme aldrig bliver et ideal, så vil vi om mange tusinder år have kortere tarme,« siger Thomas Mailund.” citat – Link se her

Vil ikke vente så længe
Der en udvikling af os, som mennesker der er på vej, det går ikke så hurtigt. Evolution tager tid, og det er nu vi gerne vil have vores vægttag. Men der hjælp at hente for at sikre at vores BMI lægger i den gode ende af skalaen.

Hvis du har en BMI der lægger over de 25, er det nok en god ide at gøre noget ved din vægt gennem et kontrolleret vægttab. Det at en vægttab er kontrolleret betyder ikke at du skal stå på vægten hver eneste dag, det som det handler om er at gå tilvækst med en fornuftig indstilling til hvad det vil sige at opnå et vægttab, og have nogle realistiske forventninger til vægttabet du skal have.

Der findes et utal af gode kurre og tips
Det er klart at du kan have en stofskifte sygdom, der hindrer dig at tabe dig. Det er dog de færreste der har en sådan en sygdom. Det er vigtig, at du tænker dig godt om inden du kaster dig ud på denne rejse, som det er at opnå et vægttab. Nu ikke noget med at kaste dig ud i en lyn kur, det er ikke noget hverken du eller din krop synes godt om. Der generelt 2 ting der altid fungerer når det kommer til at nå et vægttab.

Du skal helt sikker begynde, at indtage færre kalorier end du forbrænder, ellers kommer der næppe et tab af fedt og vægt ud af anstrengelserne. Det at lægge sin kost om, betyder ofte en stor forbedring. Det kan anbefales at du aflægger et besøg hos en diatist, da du der gennem samtale kan få en tilpasset kost til netop dig. Eller søg på nettet og biblioteket efter kostomlægning i forbindelse med vægttag, så vil du ganske give finde gode råd.

Du taber dig når du forbrænder mere end du spiser. Så det er at sætte din forbrænding op er også en ganske god vej til vægttag. Ja – det er mere bevægelsen vi her tænker på, eller motion som nogle ynder at kalde det. Men lad nu værre med at løbe en maraton til at starte op med. Begynd at gå en tur efter aftensmaden, og så stille og rolig finde ind en god og sund vane. Vil du dyrke mere sved på panden, så er der masser af programmer du kan prøve af.

Findes der en anden vej til vægttab nu?
Vi har været så heldige at finde BMI balance. Det er genvej til at hjælpe dig til et vægttab, og det er sådan denne pille vil få dig til at tabe dig. Det er en sund vej til et vægttab, og kosttilskuddet til vægttab spiller på en del af det vi allerede har været inde på.

Du finder meget mere om BMI Balance og vægttag her

BMI Balance og vægttab